Vijesti

HUMANITARNO UDRUŽENJE DOBRO.BA POSLALO AGREGATE I GRIJALICE ZA NAROD SIRIJE I TURSKE


SARAJEVO, 25. FEBRUARA (ONASA) – Humanitarno udruženja Dobro.ba jutros je iz Sarajeva otpremilo pomoć za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Turskoj i Siriji, koju je prikupilo u akciju „Iskra toplote za porodice bez domova“.
Akcija je uspješno završena i kupljeno je 35 agregata, 50 električnih grijalica, 17 plinskih i sedam IC grijalica koje će uz pomoć partnerskih organizacija biti isporučene stanovništvu pogođenom zemljotresom.
Sanin Ramezić, predsjednik Udruženja Dobro.ba, izjavio je novinarima da se to udruženje odmah nakon razornih zemljotresa u dvije zemlje opredijelilo za nabavku agregata i grijalica, kako bi narod pogođen ovom prirodnom katastrofama, u privremenim smještajima imao grijanje.
– Vrijednost nabavljenih agregata i grijalica je 50.000 KM i vjerujemo da će to biti dovoljno bar za 50 porodica koje su bez svog krova, odnosno bez svoje kuće. U Turskoj i Siriji će se izvršiti distribucaija uz pomoć volontera koji su već raspoređeni na terenu, odnosno naših partnerskih organizacija MFS Emmaus i Pomozi.ba. Jedan dio donacije ide za Siriju, a drugi prema Hatayu u Turskoj – kazao je Ramezić. (kraj)