SERVISI

dalila.prolic

GENERALNI SERVIS se emituje svakodnevno i u njemu se kontinuirano prikupljaju, obrađuju i distribuiraju istinite i objektivne informacije o političkim, privrednim, kulturnim, sportskim, i drugim značajnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini, susjednim zemljama i svijetu. Generalni servis je glavni informativni servis elektronskih i printanih medija u Bosni i Hercegovini. Servis obuhvata i prati rad: organa vlasti u BiH –državnih i entitetskih institucija, lokalne zajednice, političkih partija (vladajućih i opzicionih), nevladinog sektora, civilnog društva, međunarodnih institucija, diplomatsko-konzularnih predstavništava, implementaciju zakona, sudstvo, te zdravstveni i obrazovni sistem. Pored navedenog sadržaja Generalni servis nudi javnosti i intervjue sa zvaničnicima iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Osim Generalnog servisa, Agencija ONASA svakim danom izuzev subote emituje i PRIVREDNI SERVIS – BIZNIS SERVIS koji na neki način predstavlja “informativni most” između zahtjeva i potreba privrede Bosne i Hercegovine i privrednog i poslovnog svijeta. Vijesti Privrednog servisa sadrže pravovremene i objektivne informacije iz oblasti ekonomskog razvoja BiH, implementacija procesa privatizacije, zakonske regulative poslovanja privrednih subjekata, informacije o tržištu, kapitalu, cijenama, robama, ponudi i potražnji, kursne liste, stanje na berzama, te još niz informacija koje su od interesa za domaću i stranu privrednu i poslovnu klijentelu. Također, Privredni servis redovno informiše o uspješnim kompanijama, uz objavu intervjua sa uspješnim menadžerima i savjetima za uspješno poslovanje.

Treći servis koji Agencija ONASA, također, emituje svaki dan osim subote je NVO i stranački servis koji obuhvata informacije o radu i ciljevima domaćih i stranih nevladinih organizacija, te aktivnostima političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Servis informiše o predizbornoj kampanji političkih stranaka i radu Centralne Izborne komisije, nudi intervjue sa liderima političkih stranaka i vodećim ljudima nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini. Također, servis informiše javnost o aktivnostima i značaju rada civilnog društva u BiH i doprinosa razvoju demokratije.

ENGLESKI SERVIS agencije ONASA obuhvata prethodno navedene servise: Generalni, Privredni i Izborni servis u kojem se sve vijesti nakon obrade prevode na engleski jezik i distribuiraju našim inostranim korisnicima..

Servis koji Agencija ONASA emituje svaki dan osim subote je JAVNA PONUDA – TENDER koji sadrži objavljena javna nadmetanja u dnevnim novinama u BiH i regionu. Također, u okviru ovog servisa objavljujemo i pregled Službenog glasnika BiH, koji se emituje jednom sedmično.

Također, nudimo SPECIJALIZIRANI MONITORING-PRESS CLIPPING na jezicima naroda u Bosni i Hercegovini koji podrazumijeva praćenje elektronskih i print medija iz oblasti: zdravstva, osiguranja, telekomunikacija, kao i posebnih djelatnosti naručioca i praćenje njegove konkurencije.

Novinska agencija ONASA nudi mogućnost OGLAŠAVANJA na web stranici, postavljanjem bannera u svim servisima i u različitim dimenzijama. Ova praksa omogućava našim klijentima da komuniciraju sa svojom ciljnom grupom kroz pretplatničku mrežu naših klijenata i posjetiocima naše web stranice. Klikom na bannere svaki posjetilac naše web stranice direktno komunicira sa web stranicom oglašivača.

Nudimo usluge organiziranja Press Centara i konferencija za štampu kao i ostale kontakte sa medijima.

ONASA OTS INTERNATIONAL (Original Text Service) emituje objave za medije u izvornoj formi, te tako omogućava korisnicima da svoj glas pošalju javnosti bez uplitanja, skraćivanja i promjena sadržaja. Putem ONASA OTS saopštenja za javnost najbrže i u izvornom obliku dospijevaju do svih korisnika Agencije ONASA, medija, vladinih i nevladinih organizacija, međunarodnih organizacija i institucija, ambasada i vodećih kompanija u BiH i svijetu.
ONASA OTS je sastavni dio Generalnog, Privrednog i Izbornog servisa.