Intervju

Posjeta načelnika Općine Kreševo Radoja Vidovića 01.04.2014.

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO NAČELNIK OPĆINE KREŠEVO RADOJE VIDOVIĆ

 

SARAJEVO, 1. APRILA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu načelnika Općine Kreševo Radoja Vidovića, kojeg je informisala o radu Agencije.
Generalna direktorica E. Begović kazala je da je misija Agencije ONASA kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentisanoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Tokom posjete, načelnik Vidović obišao je poslovne prostorije i razgovarao sa uposlenicima Agencije ONASA.
“Raduje me današnja posjeta Agenciji ONASA. Nakon što sam detaljno upoznat sa radom ONASA-e, stekao sam još više pozitivnih dojmova o radu te novinske agencije. Dajem podršku radu Agencije ONASA i mislim da je njen značaj za razvoj cjelokupnog društva u BiH nezamjenjiv”, rekao je načelnik Vidović.
Naglasio je da je demokratsko društvo danas nezamislivo bez nezavisnog novinarstva.
“ONASA je profesionalna nezavisna novinska agencija koja duži niz godina djeluje potpuno samostalno na tržištu i samo svojim kvalitetom i radom opstaje. Danas je to u BiH rijedak slučaj, a pogotovo činjenica da sve ove godine ONASA nije potpala ni pod kakve utjecaje, ni političke, niti gospodarske i da je sačuvala profesionalnost”, istakao je načelnik Vidović.
Radoje Vidović izabran je za načelnika Općine Kreševo na prijevremenim izborima koji su održani u decembru 2013. godine. (kraj)