Intervju

Posjeta Medicinskog direktora Moje Klinike Prim.Dr . Emir Talirević 28.03.2014.

 

MEDICINSKI DIREKTOR ‘MOJE KLINIKE’ PRIM.DR. E.TALIREVIĆ ZA ONASU: MONOPOL ZDRAVSTVENIH USTANOVA U JAVNOM VLASNIŠTVU NIJE DAO REZULTAT

 

SARAJEVO, 28. MARTA (ONASA) – Medicinski direktor “Moje Klinike” prim. dr. Emir Talirević izjavio je za Agenciju ONASA da je monopol zdravstvenih ustanova u javnom vlasništvu trajao predugo i da pored enormnih finansijskih gubitaka, patetičnih stručnih rezultata i kilometarskih listi čekanja ništa nije dao.
“Nakon otvaranja našeg laboratorija, patologija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) podigla je brzinu izdavanja svojih nalaza sa dva i po mjeseca, što je bio raniji prosjek, na mjesec dana”, dodao je Talirević.
Kako je rekao, “u 12 godina postojanja patologije KCUS-a nisu uspjeli da ostvare bolji rezultat, to se zove tržišna konkurencija i samo ona može poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga u Kantonu Sarajevo (KS), ali i u BiH”.
“Mislim da je zakonska obaveza Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS da raspiše tender za ugovaranje svake usluge koja postoji na više od jednog mjesta u Kantonu”, istakao je Talirević.
Dodao je da “po zaključivanju ugovora sa svim ustanovama koje ispunjavaju zakonom propisane uslove, pacijenti su ti koji trebaju birati gdje će se liječiti i u koje će ustanove odlaziti njihov novac, a sada imamo paradoksnu situaciju da se oni koji pune ZZO uopšte ne pitaju za bilo šta”, kazao je Talirević.
Intervju sa medicinskim direktorom “Moje Klinike” prim. dr. Emirom Talirevićem Agencija ONASA objaviće uskoro.(kraj)