Intervju

Posjeta gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića 29.01.2014.

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO GRADONAČELNIK TREBINJA SLAVKO VUČUREVIĆ

 

SARAJEVO, 29. JANUARA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu gradonačelnika Trebinja Slavku Vučurevića, kojeg je informisala o radu Agencije.
Direktorica Begović istakla je da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Gradonačelnik Vučurević obišao je poslovne prostorije i razgovarao sa uposlenicima Agencije.
“Drago mi je da sam danas u posjeti Agenciji ONASA koja ima reputaciju nezavisnog i kvalitetnog medija. Počastvovan sam i zadovoljan što sam posjetio Agenciju ONASA o kojoj nisam znao puno u smislu procesa rada, ali sam čuo mnogo vijesti koje se plasiraju i uvjerio se da je riječ o nezavisnoj agenciji i da je u pozadini toga istina, za razliku od nekih drugih medija koji se bave fabrikovanjem vijesti i na taj način unose zabunu u društvene i političke tokove, a utiču i na odabir samih građana prema određenim političkim partijama kada dođe do izbora, što u konačnici ima reperkusije na život svih građana u BiH”, kazao je Vučurević.
Govoreći o značaju nezavisnog novinarstva za razvoj demokratskog društva, gradonačelnik Trebinja je naglasio da “građani prepoznaju medije koji ne plasiraju istinu i koji su pristrasni u izvještavanju”.
“Agencija ONASA, kao nezavisna medijska kuća, na vrlo profesionalan način, sa profesionalnim kadrom i vođenjem, njeguje nezavisnost i to je nešto što bi bilo poželjno u svim medijima u BiH. U informativnom smislu, to je najbitniji segment svakog novinara, a tako i svake medijske kuće. Mislim da je to primjer kako bi trebali raditi i ostali mediji”, dodao je Vučurević.
Slavko Vučurević izabran je za gradonačelnika Trebinja u oktobru 2012. godine. (kraj)