Intervju

Posjeta Šefa Delegacije EU i specijalnog Predstavnika EU u BiH Petera Sorensena 23.12.2013.

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO ŠEF DELEGACIJE EU I SPECIJALNI PREDSTAVNIK EU U BIH PETER SORENSEN

 

SARAJEVO, 23. DECEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Petera Sorensena, kojeg je informisala o radu Agencije.
Direktorica E. Begović istaknula je da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentisanoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Sorensen je obišao poslovne prostorije, te razgovarao s uposlenicima Agencije.
“Prvi put sam se susreo sa ONASA-om 1996. i 1997. godine, kada sam i ja prvi put bio u BiH. Tada smo koristili vijesti Agencije ONASA i jednog BBC-ovog servisa”, rekao je Sorensen.
Dodao je da vijesti bez komentara predstavljaju najveću vrijednost ONASA-e.
“Za prodaju članaka i novina takve vrste vijesti nisu baš atraktivne, ali su upravo ono što trebaju ljudima koji rade u zemlji. Vijest koja je objektivna, na vrijeme i detaljna je za nas koji to koristimo koristan alat u svakodnevnom poslu. Zato mi je, također, drago što smo obnovili saradnju sa Agencijom ONASA, odnosno potpisali ugovor”, rekao je Sorensen.
Sorensen je na dužnost specijalnog predstavnika u BiH stupio u julu 2011. godine.
Intervju sa Sorensenom Agencija ONASA objaviće naknadno. (kraj)