Intervju

Posjeta ambasadora Makedonije NJ. E. Mihail Trpkoski

 

AMBASADOR MAKEDONIJE U BIH POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 11. NOVEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu ambasadora Makedonije u BiH Mihajla Trpkoskog s kojim je razgovarala o uspostavi saradnje sa novinskim agencijama iz te prijateljske zemlje.
Generalna direktorica ONASA-e informirala je ambasadora Makedonije o radu Agencije, koja je svojom profesionalnošću i objektivnošću postala prepoznatljiva u BiH, ali i u široj regiji.
Makedonski amdasador iskazao je impresije profesionalnošću uposlenih, organizacijom Agencije i strukturom kadrova, kazavši da ti faktori na najbolji mogući način sublimiraju sve ono što je njen konačni proizvod – objektivna informacija.
Osvrčući se na višegodišnju saradnju ONASA-e sa makedonskom agencijom Makfax u okviru Asocijacije privatnih novinskih agencija (APNA), Trpkoski je naglasio da će se lično angažirati kako bi ta saradnja bila unaprijeđena, te kako bi bili uspostavljeni i kontakti sa drugim agencijama iz Makedonije koje iskažu želju i potrebu za saradnjom.
Svrha takve saradnje, prema njegovim riječima, bilo bi potpuno i objektivno informiranje građana dviju zemalja o političkim, privrednim i drugim zbivanjima u Makedoniji i BiH.
Trpkoski je u BiH angažiran od sredine avgusta 2002. godine, kada je stupio na dužnost otpravnika poslova u Ambasadi Makedonije, a od 28. jula 2005. godine preuzeo je dužnost prvog rezidentnog ambasadora Makedonije u BiH. (kraj)