Intervju

Posjeta ambasadora Katara

 

AMBASADOR KATARA U BIH MUBAREK KLEEFICK KHALED AL – HAJRI POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 9. NOVEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu u posjetu ambasadora Katara u BiH Mubarek Kleefick Khaled Al – Hajrija, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je kazala da je Nezavisna novinska agencija ONASA osnovana prije 16 godina, 1994. godine u Sarajevu, te da je danas jedna od vodećih nezavisnih novinskih agencija u BiH i regionu.
Istaknula je da je misija Agencije kontinuirani doprinos u razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
“Nakon posjete Agenciji ONASA, sastanka sa Vama i Vašim uposlenicima, želim da izrazim zadovoljstvo načinom na koji Agencija radi, kao i sa iskustvom njenih novinara. Želio bih da naglasim ulogu nezavisnog novinarstva, gdje vijesti trebaju biti nepristrasne i bez predrasuda, jer jedino takvim vijestima se može vjerovati. Također, ističem važnost kontinuiranog doprinosa Agencije ONASA razvoju i širenju profesionalnog informiranja u BiH”, naglasio je ambasador Katara u BiH Mubarek Kleefick Khaled Al – Hajrija.
Ambasador Katara obišao je poslovne prostore Agencije i razgovarao sa uposlenicima ONASE.
Mubarek Kleefick Khaled Al – Hajri na dužnost ambasadora u BiH stupio je u novembru 2007. godine. (kraj)