Intervju

Posjeta načelnika Općine Novo Sarajevo

 

NAČELNIK OPĆINE NOVO SARAJEVO N. KOLDŽO POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 2. NOVEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldžu kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović kazala je da je misija Agencije ONASA kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Načelnik Općine Novo Sarajevo, u pratnji saradnika, obišao je poslovne prostorije Agencije i razgovarao sa uposlenicima.
“Vrlo prijatno sam iznenađen obimom posla i kvalitetom organizacije Agencije ONASA. Činjenica da ONASA toliko dugo funkcionira na prilično besprijekoran način govori sama za sebe. Nezavisno novinarstvo je vrlo važno za razvoj demokratije… Nažalost, nezavisnog novinarstva danas ima vrlo malo. Medijski servisi, poput Agencije ONASA, koji su koncipirani tako da prenose samo informacije, imaju veliki značaj u smislu odbrane od zloupotrebe medija i izvrtanja činjenica”, kazao je Koldžo.
Načelnik Općine Novo Sarajevo čestitao je generalnoj direktorici Begović i cijelom menadžmentu na uspješnom poslovanju i vođenju Agencije ONASA, koju je metaforički nazvao “svjetlom u tunelu, koje pokazuje da se može izaći iz medijske blokade, pojave koja je kod nas česta iz političkih ili nekih drugih razloga”.
Nedžad Koldžo, izabran je sredinom novembra 2006. godine za privremenog načelnika Općine Novo Sarajevo, umjesto dotadašnjeg načelnika Željka Komšića, koji je na općim izborima te godine dobio mandat člana Predsjedništva BiH.
Na prijevremenim lokalnim izborima, održanim početkom februara 2007. godine, Koldžo je izabran za načelnika, te tu funkciju do danas obavlja u kontinuitetu, s obzirom na to da je i na lokalnim izborima prije dvije godine dobio povjerenje birača. (kraj)