Intervju

Posjeta ambasadora Palestine

 

AMBASADOR PALESTINE U BIH POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SSARAJEVO, 29. OKTOBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu ambasadora Palestine u BiH Khaleda Alatrasha, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Ambasador Alatrash je kazao da je potrebno biti nezavisan kako bi se postigla istina i prenijele valjane činjenice.
“Od novinara zavisi da li će biti lojalan novinarstvu i moralnim normama. U suštini, najbolje bi bilo da se činjenice samo prenose, odnosno da mediji, bilo to novine ili TV kuće, nezavisno izvještavaju”, kazao je ambasador Alatrash.
“Ja sam ponosan i u isto vrijeme ugodno iznenađen da postoji jedna takva institutcija kao što je Agencija ONASA, koja se bavi nezavisnim novinarstvom”, rekao je palestinski ambasador.
Ambasador Alatrash je rekao da je ovakva institucija potrebna demokratskom društvu da bi se činjenice prenosile na jasan i transparentan način.
“Nezavisno novinarstvo je dobar način da se prenose činjenice cjelokupnoj javnosti”, dodao je ambasador Alatrash.
Tokom posjete, ambasador Palestine u BiH obišao je poslovne prostorije Agencije ONASA i razgovarao sa uposlenicima.
Ambasador Alatrash je zvanično stupio na dužnost 19. januara 2010. godine. (kraj)