Intervju

Posjeta načelnika Općine Živinice

 

NAČELNIK OPĆINE ŽIVINICE H. MURATOVIĆ POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 20. SEPTEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu načelnika Općine Živinice Hasana Muratovića, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Načelnik Muratović je rekao da je Agencija ONASA stabilan i jak medij koji drži do standarda, te za razliku od drugih medijskih servisa u njenim informacijama se ne osjeti bilo kakav politički utjecaj.
“Možda ću pretjerati ako kažem da ste jedini, ali vjerujem da ste jedni od rijetkih koji konstantno obrađuju pozitivne informacije, a ne kao što je aktuelni trend u medijima da obrađuju samo negativne informacije. Mladima su upravno potrebne pozitivne vijesti, da vide da se može ostati u BiH i raditi”, poručio je načelnik Živinica.
Tokom posjete, načelnik Muratović obišao je sve poslovne prostorije i razgovarao s uposlenicima Agencije. (kraj)