Intervju

Posjeta gradonačelnika Sarajeva

 

GRADONAČELNIK SARAJEVA ALIJA BEHMEN POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 16. SEPTEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu gradonačelnika Sarajeva Aliju Behmena, kojeg je informirala o radu Agencije.
Tokom posjete, gradonačelnik Behmen i savjetnik gradonačelnika za informisanje Emir Suljagić obišli su sve poslovne prostorije i razgovarali sa uposlenicima Agencije.
“Impresioniran onim što sam vidio, posebno organizacijom u svim segmentima Agencija ONASA predstavlja jednu profesionalno uređenu agenciju, sa mladim novinarima, ali i doajenima bh. novinarstva”, kazao je gradonačelnik Behmen.
Istaknuo je da je do sada uvijek imao korektne i poslovne odnose sa Agencijom ONASA.
“Sarađujući sa Agencijom ONASA, još u vrijeme kada sam obavljao funkciju premijera Federacije BiH, zastupnika u Federalnom parlamentu, pa evo sada i kao gradonačelnik, uvjerio sam se da je ONASA uvijek korektno prenosila saopćenja koja su bila plasirana medijima”, kazao je gradonačelnik Behmen.
Govoreći o značaju nezavisnog novinarstva u ukupnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, gradonačelnik Behmen je kazao kako su “političke stranke svugdje ušle u medijski prostor”, što, kako je istakao, nije slučaj u Agenciji ONASA.
Tokom razgovora, generalna direktorica Begović je kazala da je Nezavisna novinska agencija ONASA osnovana prije 15 godina, 1994. godine u Sarajevu, te da je danas jedna od vodećih nezavisnih novinskih agencija u BiH i regionu.
“Misija Agencije je kontinuirani doprinos u razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH. Agencija ONASA je stekla reputaciju pouzdanog izvora informacija na bh. medijskom tržištu i šire, te postala poštovano i prepoznatljivo ime”, dodala je generalna direktorica Begović.
Informirala je gradonačelnika Behmena o tome da Agencija ONASA ima dopisništva u Banjaluci i Mostaru.
Istaknula je, također, da vijesti Agencije ONASA, na jezicima naroda u BiH, koristi većina bh. medija, institucije, javne ustanove, uspješne kompanije, banke, političke partije i NVO, dok engleski servis vijesti koriste predstavnici međunarodnih organizacija, ambasada, privrednih predstavništava i kompanija, te marketinških i novinskih agencija.
“Osim toga, klijentima koji to žele, Agencija ONASA godinama pruža usluge monitoringa i press-cliping-a , a osam godina pravi i specijalizirani servis javnih ponuda i tendera objavljenih u službenim glasilima i dnevnim listovima u BiH i susjednim državama”, kazala je generalna direktorica Agencije ONASA.
Od 22. decembra 2006 . godine Agencija ONASA je punopravan član Asocijacije privatnih novinskih agencija (APNA) jugoistočne Evrope sa sjedištem u Skopju. (kraj)