Intervju

Posjeta načelnika Općine Vogošća

 

NAČELNIK OPĆINE VOGOŠĆA ASIM SARAJLIĆ POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 24. MAJA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu načelnika Općine Vogošća Asima Sarajlića, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Načelnik Sarajlić je rekao da su njegova dosadašnja saznanja o Agenciji ONASA bila samo “blijeda slika onoga što je zatekao ovdje”.
“Uvjerio sam se da je ovo mlad i izuzetno profesionalan kolektiv, koji bi imao šanse i na tržištima puno naprednijih zemalja, nego što je to BiH”, rekao je načelnik Općine Vogošća.
Načelnik Sarajlić kazao je da je Agencija ONASA jedna od rijetkih medijskih kuća koja izvještava objektivno i nepristrasno.
“ONASA je sačuvala profesionalizam, osnovnu funkciju informisanja, a to je tačna i pravovremena informacija sa svim neophodnim elementima. Ostali mediji, u ovoj izbornoj godini, poprilično su okrenuti nekim svojim interesima i grupama, baziraju se na promoviranju određenih ideja”, rekao je Sarajlić.
Prema njegovim riječima, u Bosni i Hercegovini danas je veoma teško biti profesionalan, u vremenu kada je “novinarstvo alat kojim se dolazi do cilja”.
“Teško je ostati profesionalan u zemlji u kojoj se skoro sve naručuje i gdje se sloboda novinarske profesije dovodi u pitanje. Mislim da ste vi primjer kako treba raditi i zaštiti se od te druge strane, koja je kao ‘omča oko vrata’. Profesionalnost u vašem poslu je jedna od mogućnosti zaštite od takvih uticaja”, poručio je načelnik Općine Vogošća.
Tokom posjete, načelnik Sarajlić obišao je sve poslovne prostorije i razgovarao s uposlenicima Agencije. (kraj)