Vijesti

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA BIH KONAKOVIĆ SASTAO SE SA PREDSJEDNIKOM BNV RH ARMINOM HODŽIĆEM I PREDSTAVNICIMA BH. DIJASPORE






SARAJEVO, 24. MARTA (ONASA) – Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je 23. marta 2024. godine u Zagrebu sa predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Arminom Hodžićem, zajedničkim kandidatom na parlamentarnim izborima za predstavnika Bošnjaka u hrvatskom Saboru, i predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore.
Predsjednik BNV Hodžić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Konakovića i delegacije MVP BiH jer je to pokazatelj da se u institucijama Bosne i Hercegovine nalaze dužnosnici koji brinu o Bošnjacima u inozemstvu. Zahvalio je ministru Konakoviću na zalaganju i inicijativama za ostvarivanje prava Bošnjaka u Hrvatskoj.
Ministar Konaković je izrazio podršku predsjedniku BNV Hodžiću na kandidaturi za predstavnika Bošnjaka na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj te obećao da će nastaviti s potporom i pomoći bosanskohercegovačkoj dijaspori.
Ministar Konaković, delegacija MVP BiH i predstavnici diplomatskog kora prisustvovali su iftaru koji je večeras priredilo BNV RH. (kraj)