Vijesti

PREDSJEDNIŠTVO BIH NA RADNOM DORUČKU S ERDOGANOM



ANKARA, 2. MART (ONASA) – Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prisustvovalo je radnom doručku kod predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.
– Tokom prijateljskog razgovora, koji je trajao više od sat vremena, razgovarano je o nastavku unapređenja bilateralne i ekonomske saradnje, sa akcentom na buduće trilateralne sastanke u regionu. Sagovornici su također razgovarali o raznim događajima u svijetu sa fokusom na trenutne sukobe i kršenje ljudskih prava, naveo je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić
– Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoganu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoganu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi, naveo je član predsjedništva dr. Denis Bećirović.
– Poruke predsjednika Erdogana su ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne, dodao je on.