Vijesti

EPBIH: “POZIVAMO DA PREKO RAČUNA ZA STRUJU NAPLAĆUJEMO RTV TAKSU”




SARAJEVO, 25. FEBRUAR (ONASA) – Građani, oni koji to žele, već 54. dan nisu u mogućnosti plaćati RTV taksu putem Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.
Zbog toga BHRT i FTV dnevno gube 90.000 KM.
Na pomolu je rješenje za ova dva javna emitera. Naime, Elektroprivreda Bosne i Hercegovine uputila je zvaničan dokument na adrese Edina Forte, državnog ministra prometa i komunikacija, Generalne direkcije BHRT-a i Direkcije RTV Federacije BiH.
U dokumentu koji potpisuje Nevad Ikanović, izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu, izražava se spremnost i inicijativa Elektroprivrede BiH da nastavi naplatu RTV takse.
Dopis prenosimo u cijelosti:
“JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo ostaje pri ranijem stavu da je spremna na nastavak saradnje sa BHRT i RTV F BiH na ime pružanja usluge prikupljanja sredstava za RTV taksu.
Uvažavajući nastale okolnosti prekida pružanja spomenute usluge zbog isteka ugovora pozivamo Vas da usaglasite Vaše stavove oko nastavka saradnje za pružanje usluge naplate RTV takse.
Također, želimo Vam ukazati na datumske okvire nastavka pružanja usluge, koji moraju biti usaglašeni sa datumima izdavanja računa za električnu energiju, te potrebnog vremena kako bi se uradile prepravke u našem sistemu za izdavanje računa na kojima će biti iskazana RTV taksa.
U ime svega rečenog, spremni smo biti domaćin sastanka dana 28. 2. 2024. godine u 13.00 sati, na kojem bi se potpisao ugovor o nastavku saradnje uz prethodno Vaše usaglašavanje teksta ugovora, a zatim i pozitivno mišljenje od strane JP Elektroprivrede BiH d. d. – Sarajevo na Vaš usaglašeni tekst ugovora”, napisao je Nevad Ikanović, v.d. izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu. (kraj)