Vijesti

GORAN BABIĆ NOVI PREDSJEDNIK UO UDRUŽENJA BANAKA BIH




BANJALUKA, 24. FEBRUAR (ONASA) – Udruženje banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH) dobilo je novog predsjednika Upravnog odbora. Jednoglasno je na tu poziciju izabran Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banjaluka.
Udruženje banaka Bosne i Hercegovine aktivno djeluje već 20 godina i u svom članstvu ima 21 komercijalnu banku koja posluje na teritoriji BiH, kao i dvije razvojne banke.
“Izuzetna je čast i odgovornost biti na poziciji predsjednika Upravnog odbora Udruženja banaka BiH, zbog čega sam zahvalan kolegama na ukazanom povjerenju. S obzirom na to da predsjedavam tijelom koje okuplja sve ključne ljude u bankarskom sektoru BiH, odgovornost je veća jer je na nama obaveza da odgovorno upravljamo svim promjenama koje nam tržišna kretanja donose i da za naše sugrađane i klijente kontinuirano radimo na poboljšanju bankarskih usluga i proizvoda, ali i kvaliteta servisa i korisničkog iskustva”, rekao je Babić, saopšteno je iz Udruženja.
Svjesni da se nalaze u vremenu ubrzane digitalne transformacije, ne samo banaka, nego i drugih institucija i procesa, Babić ističe da je na njima i dodatna obaveza da klijente finansijski i digitalno opismenjavaju i utiču na postepene promjene navika.
Babić je profesionalnu karijeru započeo 2000. godine u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srpske. Od 2002. godine radio je za Hypo Alpe-Adria banku u Banjaluci, gdje je u periodu 2012-2016. godine bio na poziciji direktora banke. U periodu 2016-2020. bavio se advokaturom i pravnim savjetovanjem međunarodnih klijenata, da bi se početkom 2021. godine vratio u bankarski sektor, gdje od januara 2021. godine preuzima dužnost člana Uprave NLB Banke Banjaluka, a od 1. jula 2021. godine funkciju predsjednika Uprave NLB Banke.
Misija Udruženja banaka BiH je definisanje i zastupanje zajedničkih interesa članica, promovisanje i primjena najboljih poslovnih praksi, uspostavljanje trajnog dijaloga i partnerstva poslovnog sektora s regulatornim i drugim javnim institucijama.
Udruženje banaka BiH kontinuirano radi na poboljšanju poslovne konkurentnosti privrede BiH, stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta i koristi za širu društvenu zajednicu kroz promovisanje društvene odgovornosti i podršku inicijativama koje podstiču odgovorno poslovanje u funkciji ekonomskog i društvenog razvoja BiH, ali i brigu o klijentima i zaposlenicima, poručuju iz tog Udruženja. (kraj)