Vijesti

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO STUDENTSKOG PARLAMENTA UNIVERZITETA U SARAJEVU






SARAJEVO, 2. AUGUSTA (ONASA) – Na izbornoj sjednici Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, jednoglasno je izabrano novo rukovodstvo Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), a za predsjednika je izabran Imran Pašalić, student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Za njegovog zamjenika izabran je Eman Hasanović, student Ekonomskog fakulteta, sekretar Mumin Velić student Fakulteta političkih nauka, a za studenta pravobranioca je izabrana Iman Osmanbegović, studentica Pravnog fakulteta.
Novoizabrani predsjednik Imran Pašalić naglasio je da će među prioritetima rada biti smanjivanje visine školarina i studentskih nameta na svim fakultetima, a posebno fakultetima medicinske grupacije.
Također, radit će na povećanju kapaciteta za praktično izvođenje nastave u javnom i privatnom sektoru, te povećavanje obima studentske prakse.
Naglasio je da je zabrana pranja diploma na Univerzitetu u Sarajevu trajni cilj SPUS-a, te da će nastaviti raditi na toj inicijativi.
Novo rukovodstvo će se fokusirati se na ideje i projekte koji će poboljšati cjelokupni standard studentskog života, odvijanja nastavnog procesa s težnjom ka izvrsnosti studenata Univerziteta u Sarajevu, saopćio je SPUS.
Članovi Izvršnog odbora su:
Abdulah Bećirević, predsjednik Komisije za ekonomiju;
Selma Đonlagić, predsjednik Komisije za informisanje i odnose s javnošću;
Nerma Pločo, predsjednica Komisije za kulturu;
Armin Radeljaš, predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju;
Ema Smajlović, predsjednica Komisije za nastavu i reformu;
Emina Abaz, predsjednik Komisije za naučno-istraživački rad;
Kenan Đulić, predsjednik Komisije za sport;
Ajdin Avdović, predsjednica Komisije za studentski standard i praksu;
Sajra Mašić, predsjednica Komisije za zdravstvo.