Vijesti

MINISTAR FINANSIJA I TREZORA TEGELTIJA – ŠEF KANCELARIJE SVJETSKE BANKE U BIH ŠELDON: U PRIPREMI PET NOVIH PROJEKATA, OČEKUJU SE NOVA ULAGANJA




SARAJEVO, 23. MAJA (ONASA) – Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija razgovaro je danas sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferom Šeldonom o nastavku realizacije projekata koje finansira ova međunarodna institucija.
S obzirom na to da je ministar Tegeltija imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Šeldon se na sastanku zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci koju je pružao projekima Svjetske banke u prethodnim mandatima.
Ministar Tegeltija kazao je da će realizacija projekata Svjetske banke i ubuduće biti važan priorotet.
Dodao je da su projekti Svjetske banke značajni za stanovništvo u BiH te da pokrivaju mnogobrojne oblasti od ulaganja u lokalne zajednice do velikih infrastrukturnih projekata, ali i konsultantskih usluga.
Na sastanku je istaknuto da je u pripremi pet novih projekata za BiH te da se očekuju nova ulaganja i dobri rezultati u ovoj godini.
Prema Šeldonovim riječima, Svjetska banka će, između ostalog, nastaviti svoje aktivnosti na realizaciji projekata u šumarskom sektoru, zaštiti kvaliteta vazduha i razvoju politika zdravstvenih sistema u BiH.