Vijesti

POTPISAN MEMORANDUM O RAZVOJU ŽELJEZNIČKE MREŽE KROZ REPUBLIKU SRPSKUBANJALUKA, 17. MARTA (ONASA) – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Uprave ERG internešnel grupe Mustafa Sani Erbilgin potpisali su u Banjaluci Memorandum o razumijevanju u svrhu razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Republiku Srpsku.
Memorandum je potpisan nakon inicijalnih sastanaka koji su Dodik i predstavnici ERG kompanije imali u posljednja dva mjeseca, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.
Dodik je istakao da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost za saradnju ove kompanije sa međunarodnim iskustvom, te opredijeljenost i spremnost da angažuju adekvatne resurse i najbolju praksu kako bi podržali ekonomski razvoj Republike Srpske.
Cilj memoranduma je i da doprinese daljem razvoju saradnje Republike Srpske i ERG internešnel grupe, rekonstrukcijom, elektrifikacijom, signalizacijom i modernizacijom željezničke pruge Doboj – Tuzla – Zvornik.
Tokom sastanka sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja biti realizovana, kao i da će rezultati, na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture, uskoro biti vidljivi.