Vijesti

DAVOR DRAGIČEVIĆ NAKON DVA MJESECA UKLANJA ŠATOR ISPRED TUŽILAŠTVA BIH
SARAJEVO, 29. MAJA (ONASA) – Davor Daragičević koji je dva mjeseca boravio u šatoru ispred Tužilaštva BiH tražeći da se pokrene istraga u slučaju ubistva njegovog sina Davida, odlučio je otići kući.
Dragičević je odluku donio nakon što je Tužilaštvo BiH odlučilo da pokrene istragu o ubistvima Dženana Memića i Davora Dragičevića, navodeći kako su ta dva slučaja prioritet njihovog rada.
Advokat Muriza Memića i Davora Dragičevića, Ifet Feraget, istakao je kako će biti vođene istrage o zloupotrebi postupajućih tužioca u tim predmetima.
S obzirom da je ostvaren pomak, Dragičević je odlučio spakovati kofere nakon što je proteklih mjeseci spavao u šatoru, tražeći pravdu za svog sina. Kako saznajemo, danas u 11 sati Davoru će se pridružiti Muriz Memić kako bi mu pomogao ukloniti šator.
Dragičević je tokom boravka ispred Tužilaštva BiH isticao kako su mu građani Sarajeva nudili pomoć, hranu ili ga posjećivali da bi mu pružili podršku.
Davorov sin David (21) student iz Banje Luke , nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas.(kraj)