Intervju

Posjeta ambasadora Islamske Republike Pakistana u BiH Muhammada Yusafa 12.11.2014.

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO AMBASADOR ISLAMSKE REPUBLIKE PAKISTAN U BIH MUHAMMAD YUSAF

 

SARAJEVO, 12. NOVEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammada Yusafa kojeg je informisala o radu Agencije.
Direktorica Begović istaknula je da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentisanoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Tokom susreta razgovarano je i o unapređenju saradnje između Agencije ONASA i Ambasade Pakistana u BiH.
Ambasador Yusaf obišao je poslovne prostorije, te razgovarao s uposlenicima Agencije.
“Agencija ONASA ima veoma mlad i motiviran tim, kao i dobar spoj mladosti i iskustva koji je predan svom poslu, izjavio je ambasador Yusaf.
Zaključio je da će Agencija, na osnovu predanosti uposlenika i njihove iskrene ljubavi prema radu, u budućnosti nastaviti sa uspješnim i prosperitetnim radom.
Pakistanski ambasador ukazao je i na važnost uloge nezavisnih medija u razvoju društva.
“Mediji su zaslužni za stvaranje slike o državi, kao i za oblikovanje samog mišljenja javnosti. Ništa nije važnije od nezavisnosti i realizma u novinarstvu”, kazao je Yusaf, istaknuvši da su mediji jedan od najvažnijih stubova svake države.
Ambasador Yusaf kazao je da “mediji mogu pomoći državi svojim objektivnim izvještavanjem o državnoj politici, nudeći jedan pragmatičan i objektivan stav građana prema državi”.
Predsjedništvo BiH primilo je akreditivna pisma ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammada Yusafa 10. jula 2014. godine.(kraj)