Intervju

Posjeta direktora Genera D.O.O. Sarajevo Selena Balića 13.11.2014.

 

S. BALIĆ ZA ONASU: GENERA GRUPA ZABILJEŽILA RAST UKUPNIH PRIHODA ZA 11 POSTO

 

SARAJEVO, 13. NOVEMBRA (ONASA) – Genera Grupa je od januara do oktobra 2014. godine ostvarila rast ukupnih prihoda za 11 posto u odnosu na isti period prethodne godine, a sve poslovne aktivnosti i finansijski resursi na nivou Grupe, već nekoliko godina, usmjereni su ka otvaranju novih tržišta i proširenju portfelja proizvoda, izjavio je za Agenciju ONASA direktor Genera d.o.o. Sarajevo Selen Balić.
Dodao je da Predstavništvo Genere u BiH također bilježi rast prodaje u 2014. godini u svim svojim poslovnim segmentima – kako u veterini, tako i u agro segmentu, te u segmentu dezinficijenasa.
Kada je riječ o realizovanim projektima u tekućoj godini, Balić je kao jedan od najznačajnijih naveo stručni skup veterinara pod nazivom “Plavo je zdravo”, koji se tradicionalno održava na Brijunima.
Pojasnio je da je riječ o centralnom okupljanju oko 300 veterinara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Kosova.
“Ove godine centralna tema bila je ‘Analgezija životinja’, predstavljena predavanjima svjetskih veterinarskih stručnjaka iz Velike Britanije”, pojasnio je Balić i dodao da je u okviru skupa, između ostalog, održana i panel diskusija o temi ”Odricanjem do uspjeha” na kojoj su sudjelovali i bh. predstavnici. (kraj)