Intervju

Posjeta načelnika Općine Foča Radisav Mašić 05.06.2014.

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO NAČELNIK OPŠTINE FOČA RADISAV MAŠIĆ

 

SARAJEVO, 5. JUNA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu načelnika Opštine Foča Radisava Mašića, kojeg je informisala o radu Agencije.
Generalna direktorica E. Begović kazala je da je misija Agencije ONASA kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentisanoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Tokom posjete, načelnik Mašić obišao je poslovne prostorije i razgovarao sa uposlenicima Agencije ONASA.
“Vrlo sam impresioniran onim što sam vidio u Agenciji ONASA. ONASA je jedna dobro organizovana, sadržajno osmišljena i kadrovski vrlo dobro popunjena organizacija, koja može odgovoriti svim zahtjevima savremene novinske agencije. Posebno mi se dopalo to što u Agenciji ima i iskusnih i mladih ljudi, da se vijesti prevode na engleski jezik, što ONASA-i daje veliki kvalitet. Stići na svako mjesto, raditi po principu aktuelnosti, pratiti i male sredine, a ne samo velike gradove i događaje, smatram značajnim za novinarstvo”, rekao je načelnik Mašić.
Naglasio je da je podržava nezavisne medije i da je to obrazac na kome treba razvijati novinarstvo.
“Biti nezavisan u novinarstvu veoma je teško, više iz finansijskih nego drugih razloga. U profesionalnom smislu, i sam sam se bavio novinarstvom, moj savjet novinarima je da budu profesionalci, da ne podliježu uticaju politike, jer sve je to prolazno, a profesija je vječna. Profesija bi trebala biti dominantna u poslu i zbog toga je vrlo važno imati što više nezavisnih medija u našem društvu, jer oni na najbolji način usmjeravaju javnost i daju sliku aktuelnog stanja o našoj političkoj i privrednoj situaciji”, istakao je načelnik Mašić.
Radisav Mašić izabran je za načelnika Opštine Foča na lokalnim izborima koji su održani u oktobru 2012. godine. (kraj)