Intervju

Posjeta direktora Razvojne Agencije Zapadnohercegovačke Županije HERAG Ivana Jelčića 20.11.2013.

 

RAZVOJNA AGENCIJA ZHK: KOD IPA FONDOVA APLICIRALI ZA JOŠ OSAM PROJEKATA

 

SARAJEVO, 20. NOVEMBRA (ONASA) – Za kvalitetne projekte u Evropi uvijek ima novca u IPA fondovima, istakao je, između ostalog u intervjuu za Agenciju ONASA, Ivan Jelčić, direktor Razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije HERAG prilikom današnje posjete Agenciji.
“Potvrda toga su, svakako, jedan već implementirani projekat, riječ je o projektu “Kamen” za što smo i pohvaljeni od strane EU, a nema sumnje da ćemo pohvale dobiti i kada završimo implementaciju još dva projekta koji su u toku. Riječ je o projektu iz poziva prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina, projekat IM BE Field i projektu “RoofOfRock” koji je finasiran iz IPA Adriatic fonda a partneri su nam iz Italije, Slovenije i Hrvatske.
To nas je ponukalo da apliciramo sa još osam projekata kod IPA fondova čija realizacija bi doprinijela razvoju ne samo Zapadnohercegovačke županije nego i Federacije BiH, pa i Bosne i Hercegiovine u cjelini. Ukoliko naše aplikacije budu prihvaćene vrijednost svih projekata dostigla bi 2,3 miliona eura,” istakao je Jelčić.
Agencija ONASA uskoro će objaviti cjelovit intervju sa Ivanom Jelčićem