Vijesti

PREDSJEDAVAJUĆI DELEGACIJE PSBIH U PSVE SAŠA MAGAZINOVIĆ UČESTVOVAT ĆE U LIECHTENSTEINU NA SJEDNICI STALNOG KOMITETA PSVE






VADUZ, 27. NOVEMBAR (ONASA) – Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović učestvovat će na sjednici Stalnog komiteta PSVE, koja će se 28. novembra održati u Vaduzu, Kneževina Liechtenstein.
Tokom sastanka Stalnog komiteta, tijela koje djeluje u ime PSVE između zasjedanja, bit će razmotren dnevni red zimskog zasjedanja PSVE, koje je planirano da se održi od 22. do 26. januara 2024. godine.
Članovima Stalnog komiteta PSVE obratit će se predsjednik Parlamenta Kneževine Liechtenstein Albert Frick, a bit će u prilici da razmijene mišljenja i stavove sa ministricom vanjskih poslova Kneževine Liechtenstein Dominique Hasler.
Članovi Stalnog komiteta prisustvovat će i ceremoniji dodjele godišnje Vigdís nagrade za osnaživanje žena, a boravit će i u kurtoaznoj posjeti princu prestolonasljedniku Aloisu od Liechtensteina. (kraj)