Vijesti

AKREDITOVANI AMBASADORI U BIH U MOSTARU BRALI GROŽĐE S ČELNICIMA HDZ BIH

MOSTAR, 23. SEPTEMBRA (ONASA) – radicionalna manifestacija “Berba grožđa s veleposlanicima”, kojoj je domaćin bila predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, održana je jučer u vinogoradu kod Mostara, a prisustvovalo joj je više diplomata akreditiranih u zemlji.
Time je nastavljeno okupljanje diplomata s, kako se navodi, hrvatskim dužnosnicima iz BiH na čelu s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, čime se promoviraju bogatstva ovoga kraja.
– U svojstvu domaćina tradicionalne rujanske berbe grožđa u Mostaru ugostila sam članove diplomatskog zbora u BiH. Izvrsna je to prigoda za upoznavanje s turističkim potencijalom naše zemlje, gospodarskom ponudom, kulturom i običajima. Sretna sam što možemo nastaviti tradiciju trganja grožđa te i time pokazati ljepotu Bosne i Hercegovine i predstaviti Bosnu i Hercegovinu kao vinsku zemlju – rekla je u obraćanju Krišto.
Kako se navodi, uz hrvatske dužnosnike s više nivoa, manifestaciji su prisustvovali diplomati iz više zemalja – od Hrvatske, Crne Gore, Srbije, preko Mađarske, Slovenije, Španjolske, Slovačke, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva, EU-a do Kine, Indonezije, Pakistana…(kraj)