Vijesti

SARAJEVO: POČELA REGISTRACIJA ZA 6. DIGITALNI SAMIT ZAPADNOG BALKANA
SARAJEVO, 14. SEPTEMBRA (ONASA) – Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine saopćava da je otvorena registracija za 6. Digitalni samit Zapadnog Balkana (WB6), koji će se održati od 4. do 5. oktobra 2023. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Ovaj prestižni događaj, koji će okupiti visoke predstavnike vlada i ekonomija sa Zapadnog Balkana, Evropske komisije, kreatore poslovne politike i vodeće stručnjake iz oblasti tehnologije, obećava biti jedan od najvažnijih regionalnih događaja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, digitalne integracije i transformacije.
Digitalni samit WB6 će se sastojati od raznovrsnih panel diskusija i konferencijskih sesija koje će pružiti dublji uvid u najnovije trendove i izazove digitalnog svijeta.
Osim toga, samit će pružiti odličnu priliku i kompanijama iz sektora informacijske i komunikacijske tehnologije iz Bosne i Hercegovine da predstave svoja inovativna poslovna rješenja te da uspostave nova partnerstva s predstavnicima poslovne zajednice sa Zapadnog Balkana i šire, kao i drugim relevantnim akterima iz cijele Evrope koji se bave razvojem tehnologije.
Sve zainteresovane kompanije, startupi i pojedinci koji žele prisustvovati ovom značajnom događaju mogu se registrirati putem zvanične web stranice Digitalnog samita WB6. digitalsummitwb6.com/
Za dodatne informacije i pitanja, obratite se njihovom organizacijskom timu putem e-mail adrese samit@mkt.gov.ba.
Ovogodišnji samit također prati akcijski plan dokumenta “Zajedničko regionalno djelovanje” (Common Regional Market – CRM), koji je usvojen 10. novembra 2020. godine u Sofiji za razdoblje od 2021. do 2024. godine.
Ovim planom ekonomije Zapadnog Balkana obavezale su se na zajednički rad na integraciji regije u panevropsku digitalnu zonu.