Vijesti

BANJALUKA ĆE SUFINANSIRATI 21 PROJEKAT ZA MLADE


BANJALUKA, 11. AVGUSTA (ONASA) – Grad Banjaluka podržaće putem javnih poziva 21 projekat za mlade, za šta je iz budžeta izdvojeno ukupno 85.000 KM.
Naime, Odjeljenje za društvene djelatnosti je objavilo 20. juna 2023. godine tri javna poziva u 2023. godini, koja se odnose na sufinansiranje omladinskih aktivnosti u Banjaluci. Na Javni poziv za sufinansiranje izrade Omladinske politike Grada za petogodišnji period prijavljen je jedan projektni prijedlog. Komisija za odabir projekata, razmatrala je i podržala taj projekat, koji je bio blagovremen i kompletan u pogledu tražene dokumentacije.
Na Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade pristiglo je 20 projektnih prijedloga, a Komisija je razmatrala 18, koji su bili blagovremeni i kompletni u pogledu dokumentacije. Podržano je 10 projektnih prijedloga u ukupnom iznosu od 30.000 KM.
Na Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade i udruženja građana u Domu omladine pristigla su 23 projektna prijedloga, a Komisija je razmatrala 20, koji su bili blagovremeni i kompletni u pogledu dokumentacije. Podržano je 10 projetnih prijedloga, koji su ponudili programski sadržaj u Domu omladine na duži vremenski period u ukupnom iznosu od 35.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.
Sa izabranim omladinskim organizacijama, organizacijama za mlade i udruženjima građana koji će realizovati predložene projekte biće zaključeni ugovori. Iznosi sredstava određeni za podršku navedenim projektima su u skladu sa ostvarenim brojem bodova koji se unose u Zbirnu tabelu. Sve podržane organizacije dužne su da 30 dana od dana realizacije projekta dostave narativni i finansijski izvještaj na propisanim obrascima. M.O.