Vijesti

NA POZIV DIREKTORA BIA VULINA: STUDENTICE KOJE SU SLAVILE PRESUĐENOG RATNOG ZLOČINCA MLADIĆA NASTAVLJAJU STUDIJ U BEOGRADU


BEOGRAD, 15. JULA (ONASA) – Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentkinje Fakulteta kriminalistike Univerziteta u Sarajevu, koje su veličale zločinca Ratka Mladića, školovanje će nastaviti u Beogradu.
Rečeno je to na konferenciji za novinare koja je održana u Istočnom Sarajevu u Administrativnom centru Vlade RS.
Generalni direktor “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.
– Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbijeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo- gas – rekao je Elek.
Slađana i Valentina nisu željele da osvrću na događaje koji su se desili proteklih dana, ali su istakle da je poslije svega jasno da nastavak školovanja u Sarajevu nije moguć.
Student ovog fakulteta Ajdin Fazlagić kazao je ranije da je njemu bila upućena poruka od Valentine Vujičić.
“Podnio sam prijavu zbog Valentine Vujičić, zbog tog što je meni izgovorila, imao sam dužnost da reagujem. Rekla mi je “Ma neka smo vas pobili” i još jednu pogrdnu riječ, prilikom čega me je blokirala i ja sam odmah sastavio prijavu prodekanu i dekanu fakulteta. Oni su adekvatno reagovali i očekujemo da će postupak biti okončan kako treba”, kazao je Fazlagić.
Kako je Srbija godinama sigurna kuća za ratne zločince, čini se logičnim da i oni koji ih slave Beograd biraju kao idealnu destinaciju za školovanje.
Podsjetimo, Tužilaštvo BiH formiralo je predmet u ovom slučaju. (kraj)