Vijesti

HNS BIH NAJOŠTRIJE OSUĐUJE SKRNAVLJENJA KATOLIČKIH SIMBOLA U USKOPLJU

MOSTAR, 13. JULA (ONASA) – Hrvatski narodni sabor BiH jutros je uputio saopćenje u kojem su osudili najnoviji čin skrnavljenja katoličkih simbola Hrvata i ispisivanja grafita koji sadrže govor mržnje prema Hrvatima u Uskoplju.
– Hrvatski narodni sabor BiH još jednom podsjeća domaću i međunarodnu javnost na sve učestaliju vjersku i nacionalnu netrpeljivost prema Hrvatima u BiH, pogotovo u Srednjoj Bosni.
Glasna šutnja dijela javnosti kad su u pitanju zločini i napadi na Hrvate Srednje Bosne je dokaz da će hrvatski narod morati sam brinuti o svojoj sigurnosti. Ovakvi činovi su rezultat višegodišnje kampanje mržnje u dijelu javnosti prema Hrvatima u BiH. Rušenje hrvatskih i katoličkih spomenika, zastava i drugih identitetskih simbola neće iskorijeniti hrvatski konstitutivni narod niti će obeshrabriti hrvatske legitimne predstavnike u njihovom cilju postizanja potpune ravnopravnosti Hrvata kao autohtonog naroda u BiH.
HNS BiH poziva nadležna tijela u BiH na poduzimanje svih nužnih mjera za sankcioniranje počinitelja zlodjela u Uskoplju i drugim mjestima. HNS BiH znat će adekvatno zaštiti hrvatski narod u BiH – navodi se u saopćenju