Vijesti

PREMIJER FBIH NIKŠIĆ: USPJELI SMO, USVOJENI SU PRVI REFORMSKI ZAKONI

SARAJEVO, 7. JULA (ONASA) – Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH koja je trajala do kasno u noć, oglasio se sinoć na Facebooku, napisavši da je Vlast Federacije BiH usvojila prve reformske zakone.
“Uprkos brojnim opstrukcijama i pokušajima da se populizmom skrene pažnja i omalovaži naša politika konkretnih rješenja – uspjeli smo. Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je set vrlo važnih energetskih zakona. Dom naroda će, ne sumnjam u to, potvrditi ove zakone. Ovo je dokaz da se pregovorima, kompromisom i razumnom politikom može postići mnogo više nego svađama i blokadama. Mi ćemo nastaviti ići reformskim putem, kao što smo i obećali”, napisao je Nikšić.
Zahvalio se svih zastupnicima koji su podržali ove vrlo važne zakone. Kako je rekao, potvrdili su time da imaju razumijevanja za ubrzanje bh. puta u EU.
“Korak po korak, ali ćemo te zadatke polako rješavati. BiH je članica Energetske zajednice čime smo se obavezali da ćemo implementirati niz pravila iz EU. Stoga smo vodili računa da zakoni budu usklađeni s pravnom stečevinom EU i Evropske zajednice. Neizmjerno me raduje da smo se konačno pokrenuli na našem putu ka EU. Vrlo dobro znam koliko je truda uloženo od strane prije svega ministra Vedrana Lakića, ali i njegovih kolegica i kolega, u danima u kojima smo usaglašavali prijedlog zakona. Zato još jednom svima čestitam, veliko hvala, ponosan sam i idemo dalje“, poručio je premijer FBiH.