Vijesti

GRADONAČELNIK STANIVUKOVIĆ: DOŠAO SAM DA SE BORIM ZA BANJALUKU
BANJALUKA, 29. JUNA (ONASA) – Ja sam za jedinstvo i rad i tu sam da Banjaluka uvijek ide prema naprijed, za to se borimo“, poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković na početku obraćanja okupljenim građanima ispred Gradske uprave, gdje je govorio o blokadama Skupštine.
Podsjetio je i na činjenicu da 90 dana nije bilo skupštinskog zasjedanja, te da nijedna tačka dnevnog reda od tada nije usvojena, niti razmatrana.
„Ja sam došao pred vas, ne da budim mržnju prema bilo kome ili da upiremo prstom, nego da budemo tu u borbi za Banjaluku onda kada je nužna. Moja politika je grad bez podjela, malo nas je da bismo se dijelili. Ovdje danas nema mi ili oni“, rekao je gradonačelnik i dodao da se djela i rad vide.
Ističe da tim što ne održavaju sjednice i uništavaju preduzeće “Akvana”, žele da postignu efekat da narod pomisli da je on kriv, ali da narod vidi ko radi.
„Od kada je osnovana „Akvana“ je nizala gubitke. To sam ja zatekao. Borimo se za imovinu „Akvane“ i nećemo im dati pedlja zemlje naše Banjaluke“, kazao je on.
Podsjetio je okupljene da se ova gradska administracija borila i izborila za Sokolski dom, da nakon 22 godine grade školu u naselju Ada, koja je završena, ali ne se djeca ne mogu upisati u nju jer tri mjeseca nema skupštine.
„Gradimo školu na Paprikovcu i drugu banjalučku Gimnaziju, što je istorijsko za ovaj grad. Izborili smo se za Radnički univerzitet na koji je 60 tajkuna bacilo oko. Nastavljamo i borbu protiv „Autoprevoza“. Uspjeli smo izmjestiti zgradu koja je trebala biti građena kod nekadašnjeg kina „Kozara“ i tako ćemo i „Akvanu“ odbraniti“, rekao je gradonačelnik i dodao da su to njihovi rezultati, koji su vidljivi.
Pred okupljenim građanima, gradonačelnik je iznio i određene zahtjeve za skupštinsku većinu.
„Prvi zahtjev je da zakažu redovnu i vanrednu sjednicu. Drugi zahtjev je da na redovnu sjednicu koja je zakazana 6. jula vrate sve tačke dnevnog reda. Treći zahtjev je da se bez odlaganja riješi pitanje “Akvane” na način koji su ranije predložili, te da se obezbijedi 5 miliona KM i riješi to pitanje“, istakao je on.
Gradonačelnik je najavio i novu odluku, a to je da će početkom naredne godine 55.000 Banjalučana voziti besplatno javnim prevozom. (kraj) M.O.