Vijesti

SEZONSKI VOZ NA LINIJI SARAJEVO – PLOČE POČINJE SAOBRAĆATI 2. JUNA

SARAJEVO, 27. MAJA (ONASA) – Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) saopćile su da će sezonski putnički voz Sarajevo – Ploče – Sarajevo ponovo saobraćati od 2. juna do 27. augusta 2023. godine.
Vozovi će saobraćati petkom, subotom i nedjeljom.
– Hrvatski željeznički putnički prijevoz kao naš partner u prijevozu na ovoj relaciji od stanice Čapljina do stanice u Pločama, nema interesa za saobraćanjem ovog voza nakon 27. augusta zbog nedovoljnog broja putnika koji bi putovali na ovoj liniji izvan ljetne sezone, saopćeno je iz ŽFBiH.
Polazak voza iz Sarajeva je u 07:15 sati, a dolazak u Ploče u 10:36 sati.
Povratak voza iz Ploča je u 18:26 sati, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati.
Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 maraka, a povratna 41,40 maraka i važi mjesec dana.
Putnici koji ostvaruju pravo na povlasticu od 30 posto (studenti, novinari, penzioneri i grupe od šest odraslih putnika) kartu u jednom pravcu plaćaju 18,60, a povratnu 37,20 maraka.
Putnici koji ostvaruju pravo na povlasticu od 50 posto (djeca od 4 do 12 godina, slijepe osobe i njihova pratnja, grupe od 30 odraslih putnika) kartu u jednom pravcu plaćaju 14,30, a povratnu 28,60 KM.
Putnici koji žele putovati ovim vozom, trebaju kupiti voznu kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 12 sati i tom prilikom na blagajni ostaviti: ime i prezime, godinu rođenja i broj pasoša.
Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.
Ukoliko putnik započinje putovanje u Pločama, kartu će kupiti na dan putovanja kod konduktera u vozu.
Karta se može platiti u konvertibilnim markama ili u eurima.
Karte Sarajevo-Ploče-Sarajevo ne mogu se kupiti online. (kraj)