Vijesti

DELEGAT SDP BIH U VIJEĆU NARODA RS ARMIN HAMZIĆ: UMJESTO DA ZAVRŠI U ZATVORU ZA POKUŠAJ POTKUPLJIVANJA HEROINE NANE FATE, SALKIĆ BI DA DRŽI LEKCIJE O MORALU
SARAJEVO, 30. APRILA (ONASA) – SDA je posljednja stranka koja nekome može govoriti o izdaji države, a Ramiz Salkić je opet posljednji od SDA-ovaca koji na tu temu može da govori, smatra Armin Hamzić, delegat SDP BiH u Vijeću naroda Republike Srpske.
„Da se podsjetimo, to je čovjek za kojeg je bosanska heroina, nana Fata Orlović pred TV ekranima svjedočila da joj je nudio novac da ostavi nelegalno izgrađenu crkvu u avliji svoje kuće.
Prema starom SDA-ovskom adetu, prema svjedočenju nane, ponudio joj je i da se “rastale” i razdijele novac. Taj vječiti političar na grbači naroda, poznat po bezobrazno nemoralnom pokušaju da nani Fati preuzme imovinu, kako bi se utalio, ponovo juriša sa svojim lažima, u lažnoj brizi za državu.
Umjesto da završi u zatvoru za pokušaj nezakonite prevare heroine Fate, dotični nemoralni gospodin sebi daje za pravo da drži lekcije.
Salkiću, prošlo je vrijeme vašeg bogaćenja preko grbače povratnika! Prošlo je vrijeme “rastaljivanja” i znamo da žališ samo za tim. Vrijeme je da građani umjesto populizma koji ste im vi servirali, konačno osjete da države stoji iza njih, njihovih potreba i egzistencije“, smatra Hamzić. (kraj)