Vijesti

SARAJEVO: ODRŽANO TRADICIONALNO BAJRAMSKO ČESTITANJE KOD REISUL-ULEMESARAJEVO, 21. APRILA (ONASA-MINA) – U Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je održano tradicionalno bajramsko čestitanje kod reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.
Reisul-ulemi Kavazoviću čestitke su uputili državni dužnosnici, dužnosnici institucija i ustanova Islamske zajednice, predstavnici političkih stranaka, kulturnih i drugih institucija, diplomatskog kora, te brojne druge ličnosti i građani.
„Dozvolite da svim muslimanima čestitam Bajram. Želim da ovaj praznik provedenom zajedno i dobro zdravlju i rahatluku, i da ovaj dan provedemo sa našim komšijama. Bogatstvo Bosne i Hercegovine je zajednički život, zato svi trebamo raditi na tome da imamo što bolju ekonomsku situaciju, da gradimo klimu poželjnu za investitore, da budemo zemlja prepoznatljiva po pozitivnim, a ne negativnim vijestima“, izjavio je medijima član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, nakon što je reisul-ulemi uputio čestitku.
Tradicionalni bajramski prijem za zvanice koji organizira reisul-ulema neće biti održan ove godine, a sredstva koja bi bila utrošena za ove namjene reisul-ulema je donirao Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u Sarajevu.