Vijesti

SARAJEVO: GLASOVIMA CVIJANOVIĆ I BEĆIROVIĆA PREDSJEDNIŠTVO USVOJILO BUDŽET BIH, KOMŠIĆ BIO PROTIVSARAJEVO, 20. MARTA (ONASA) – Predsjedništvo Bosne i Hercegovine većinom glasova danas je na vanrednoj sjednici usvojilo prijedlog budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za ovu godinu.
Za su bili predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP), dok je protiv glasao član Predsjedništva BiH Željko Komšić (DF).
– Član Predsjedništva BiH Željko Komšić na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH glasao je protiv prijedloga budžeta za 2023. godinu zbog povećanja plaća političarima i zbog toga što ovogodišnji budžet nije predvidio sredstva za nabavku opreme za Oružane snage Bosne i Hercegovine, te i zbog toga što Fiskalni okvir nije predvidio mogućnost izdvajanja tih sredstava, a koja su neophodna Oružanim snagama BiH, saopćeno je iz Komšićevog kabineta te istakli da je neizdvajanjem ovih sredstava ugroženo djelovanje Oružanih snaga BiH u narednom periodu.
Budžet sada ide u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na konačno usvajanje.