Vijesti

PREDSJEDNIK PDP BORENOVIĆ O SARADNJI OSMORKE I SNSD: VRLO INOVATIVNO RAZGOVARAJU O PODJELI PLIJENA

SARAJEVO, 11. DECEMBRA (ONASA) – Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ponudio je osvrt na saradnju stranaka Osmorke i SNSD-a ističuci da predstavnici tih političkih opcija nisu ponudili konkretne odgovore za rješavanje problema građana.
Smatra da se programskoj koaliciji SNSD-a i Osmorke ne može osporiti inovativnost.
“Jer do sada nismo imali slučaj da se učesnici sastanka sprovode do nepoznate lokacije da bi se razgovaralo o javnim pitanjima”, rekao je Borenović.
Istakao je i da su izjave nakon sastanka na kojem treba da se definišu ključna pitanja za naredne četiri godine, vrlo uopštene.
“Lijepo je što se konačno govori o ekonomiji, samo ostaje pitanje šta to tačno predstavlja za učesnike sastanka? Da li se to odnosi na pitanja kojima smo se bavili tokom prethodne godine, ukidanje akciza na gorivo i smanjenje stope PDV na osnovne životne namirnice ili se njihov razgovor ipak svodi na ‘programski’ dogovor oko podjele plijena”, pita se Borenović.
Naglasio je i da se nije moglo čuti ništa konkretno vezano za “vraćanje nadležnosti” Republici Srpskoj.
“Kako su Dodik i SNSD to promovisali kao pitanje opstanka BiH, dostojanstva i napretka Republike Srpske, za očekivati je bilo da na dan kada su trebale biti oformljeni vojska, Uprava za indirektno oporezivanje i VSTV Republike Srpske, to za njih bude pitanje svih pitanja. Sudeći po izjavama o zajedništvu, dobrim odnosima, svijetloj budućnosti, napretku BiH, ostavljanju po strani onoga o čemu se partneri ne slažu, čini se da je Narodna skupština Republike Srpske opet ponižena, a narod izvaran”, istakao je predsjednik PDP-a.
Dodao je i kako Dodik javnosti duguje veoma bitan odgovor.
“Budući da je rekao da dijeli novac za delegate u Domu naroda, neka odgovori i koliko narodnog novca košta jedan delegat. Zanimljivo je da je samo dan nakon te izjave rekao da je tema sastanka bila i pravosuđe, koje je, čini se, zaboravilo na pojam političke korupcije”, zaključio je Borenović. (kraj)