Vijesti

UABNOR MOSTAR: IZLOŽBOM ‘KO JE DRUGI?’ POČINJU DANI MOSTARSKOG BATALJONA

MOSTAR, 12. AUGUSTA (ONASA) – Izložba likovnih, foto i literarnih radova mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine na temu “Ko je drugi?” bit će održana u nedjelju, 15. augusta, u Galeriji Ćorovića kuće u Mostaru, s početkom u 19 sati.
Radovi su rezultat konkursa koji je raspisao Savez antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine, a raspisan je u okviru projekta Europsko antifašističko naslijeđe – alat za borbu protiv suvremenih oblika diskriminacije i netolerancije.
Otvaranjem izložbe u Mostaru počinje obilježavanje 80. godišnjice formiranja slavnog Mostarskog partizanskog bataljona. Bit će to prvi program Dana Mostarskog bataljona koji će trajati do 18. septembra i u okviru kojih će biti mnoštvo zanimljivih programa, saopćeno je iz UABNOR-a Mostar.
Izložba će biti otvorena sedam dana.
Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, u partnerstvu sa Savezom antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u BiH te sa Zveza zdruzenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja iz Slovenije započeo je provedbu projekta ”Europsko antifašističko naslijeđe”.
Projekt je financiran kroz program Europa za građane, Aktivnost 4. – Aktivno europsko sjećanje, a započeo je s implementacijom 10. oktobra 2020. i trajat će 24 mjeseca. (kraj)