Intervju

Posjeta ambasadora Mađarske u BiH Negyesi Jozsef 27.01.2015.

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO AMBASADOR MAĐARSKE U BIH NEGYESI JOZSEF

 

SARAJEVO, 27. JANUARA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu ambasadora Mađarske u BiH Negyesia Jozsefa kojeg je informisala o radu Agencije.
Direktorica Begović istaknula je da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentisanoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Tokom susreta razgovarano je i o unapređenju saradnje između Agencije ONASA i Ambasade Mađarske u BiH.
Ambasador Jozsef obišao je poslovne prostorije, te razgovarao s uposlenicima Agencije.
“Već duže vrijeme imam kontakt sa Agencijom ONASA, od koje sam dobio mnogo bitnih informacija koje se tiču politike i ekonomije”, kazao je Jozsef, istakavši da su te informacije bitne za rad mnogih ambasada i institucija.
Dodao je i da je bitno to što Agencija ONASA raspolaže različitim infomacijama iz oblasti politike, kulture, obrazovanja i drugih, te što daje mogućnost ambasadama da pruže informacije javnosti.
Ukazao je i na važnost uloge nezavisnih medija u razvoju društva, jer bez toga, prema njegovim riječima, javnost ne može biti korektno informisana.
“Smatram da svaki novinar treba imati mogućnost da objektivno informiše javnost o dešavanjima u državi”, kazao je Jozsef.
Prema njegovim riječima, za svaku državu je bitno postojanje nezavisnih medija.
Ministarstvo vanjskih poslova BiH primilo je akreditivna pisma ambasadora Mađarske 24. septembra 2014. godine.(kraj)