Intervju

Posjeta načelnika Općine Kupres

 

NAČELNIK OPĆINE KUPRES STJEPAN HERCEG POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 1. OKTOBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu načelnika Oćine Kupres Stjepana Hercega, kojeg je informirala o radu ONASE kao agencije koja je svojom profesionalnošću i objektivnošću postala prepoznatljiva u BiH, ali i u široj regiji.
Načelnik Herceg je rekao da su nezavisni mediji, kao što je ONASA, u svakom društvu jako važni, dodajući da danas najvažniju ulogu imaju elektronski mediji.
Međutim, Herceg je rekao da “nije zadovoljan sa medijima u BiH”.
“Mi medijski nismo svi dovoljno pokriveni. Kada je, prije nekoliko godina pao veliki snijeg, Kupres na Federalnoj televiziji niko nije ni spominjao”, kazao je načelnik Herceg.
Prema njegovim riječima mediji se utrkuju samo u negativnostima, a ne daje dovoljno prostora pozitivnim stvarima.
“To stvara negativnu klimu i pesimizam među ljudima. U jednoj sredini treba stvarati pozitivna atmosfera, optimizam. Ljudi koji imaju mogućnosti, prostor i znanje da nešto urade postaju oprezni. Također, neke stvari se izmišljaju i dodaju. Kada je na naslovnoj strani nekih štampanih medija bila pozitivna vijest ?”, pitao se načelnik Općine Kupres Stjepana Hercega.(kraj)