Vijesti

BRITANSKI NOVINAR TRISTAN RUTHERFORD U POSJETI MOSTARU

MOSTAR, 20. NOVEMBRA (ONASA) – U organizaciji Turističke zajednice Hercegovačko neretvanskog kantona, u Mostaru i okolici je prethodnih dana boravio poznati britanski novinar Tristan Rutherford.
U Mostaru su britanskog novinara dočekali predstavnici TZ HNK koji su mu poželjeli dobrodošlicu. Razgovarano je o važnosti britanskog tržišta za Bosnu i Hercegovinu kao i podizanju svijesti britanskim čitaocima o Mostaru i Hercegovini kao jednoj od sigurnijih destinacija u jugoistočnoj Evropi. Mostar i Hercegovina su idealan spoj kulturne i povijesne baštine, prirodnih ljepota i eno-gastro ponude.Posebna pažnja prilikom posjete Hercegovini bila je posvećena Vinskoj cesti Hercegovine.
Tristan Tutherford je višestruko nagradjivani autor, čiji se medijski napisi redovito objavljuju u najčitanijim britanskim medijima, od The Times, The Independent, The Guardian.Svojim informativnim člancima se nadamo da će i u buduće doprinositi vizibilitetu Hercegovine u britanskim medijima.
Poznati britanski novinar je , prema programu organizovanom od strane Turističke zajednice HNK, tokom svog trodnevnog boravka u Mostaru i okolici, upoznao kulturnu baštinu grada, obišao neke od najvažnijih znamenitosti , uživao u gastronomskoj ponudi u nekim od najboljih restorana koji se nalaze u sklopu Vinske ceste, te neke od vinarija u Mostaru,Čitluku i Trebinju.
Medijski napis o Vinskoj cesti Herecegovine bit će objavljen u Decanter Magazine (decanter.com), a to je britanski vinski časopis broj jedan s 2,1 miliona mjesečnih dosega u 100 zemalja, plus 700.000 pratitelja na društvenim mrežama.