Vijesti

CROATIA AIRLINES, ZRAČNA LUKA MOSTAR I TOUR OPERATORI U PROMOCIJI TURIZMA HERCEGOVINE
MOSTAR, 25. MAJA (ONASA-Hina) – Predstavnici Croatia Airlinesa, Zračne luke Mostar, tour operatera iz Hrvatske i BiH predstavili su planove čiji je cilj otvoriti tržište Hercegovine, Mostara, Međugorja i drugih središta za turiste iz Hrvatske te time učiniti i održivom nedavno pokrenutu zrakoplovnu liniju Zagreb-Mostar.
Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo rekao je kako je u Mostar iz Zagreba pristigao veći broj predstavnika tour operatera i agencija čiji je motiv promovirati ovaj dio Hercegovine, te ih uvrstiti u ponudu turistima.
“Želimo omogućiti našim najznačajnijim partnerima, hrvatskim agencijama i tour operatorima posjet Hercegovini kako bi upoznali sve ono što je turistički potencijal Hercegovine, te se naslonili na letove Croatie Airlines iz Zagreba za Mostar i sve upakirali u svoj proizvode i ponudili ih na hrvatskome tržištu”, rekao je Žabo.
Zrakoplov Croatia Airlines od maja u tri navrata tjedno leti iz Zagreba u Mostar i natrag, a ugovor o subvencioniranju ove linije potpisan je na pola godine. 
Po riječima Deana Sudeca, voditelja operacija agencija B Travela i DC Travela Hrvatska posebno je važno da tri puta tjedno leti zrakoplov između hrvatske metropole i hercegovačkog središta.
“To će nam omogućiti da stvorimo paket aranžmane kako bi putnici ovdje boravili dva, tri dana”, rekao je Sudec.
Predsjednik udruge turizma i hotelijerstva Međugorje Davor Ljubić rekao je da uz Mostar, povijesnu gradsku jezgru i druga atraktivna odredišta te mjesto molitve Međugorje, pravi turistički biser predstavlja grad Stolac smješten na rijeci Bregavi.
Naveo je kako uz nekropolu stećaka na Radimlji koja je pod zaštitom UNESCO-a vrijedi proći nekadašnjom uskotračnom željezničkom prugom u zaleđu tzv ‘Ćirinom turom’, posjetiti srednjovjekovni turnir Tarča te obići stari Vidoški grad iz 15. stoljeća koji se nalazi nedaleko Stoca.