Vijesti

RAMAZANSKA PORUKA REISUL-ULEME KAVAZOVIĆA: BUDIMO MILOSTIVI PREMA NJEGOVIM STVORENJIMA I NEKA SE NA NAMA VIDI DA POSTIMO



SARAJEVO, 22. MARTA (ONASA) – Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas ramazansku poruku muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori.
“Večeras ulazimo u veličanstveni ramazan, mjesec posta i bogobojaznosti. Ulazimo u jedno sveto vrijeme, koje je osjetljivo i u kojem se vrijednosti uvećavaju. Ove godine u njega ulazimo pod motom ‘Porodica u ramazanu – Ramazan u porodici’. Stoga, neka ramazan dotakne svaku našu porodicu, i svako srce koje u sebi nosi vjerovanje u Allaha dž.š. Taj dodir neka bude blagoslovljen, i neka unose život i vjeru u ono što dotakne. Predaje nam govore da je Božiji Poslanik, a.s., bio najdarežljiviji čovjek, a da je posebno darežljiv bio u ramazanu. Budimo, dakle, i mi posebno darežljivi. Neka nijedan vjernik ne ostane usamljen i napušten. Allah je milostiv, a Njegova milost je u ovom mjesecu još veća. Budimo milostivi i mi prema Njegovim stvorenjima i neka se na nama vidi da postimo. Čuvajmo se onog zabranjenog, i budimo aktivni na planu dobra, neka svi osjete blagodat našeg posta. Bože naš, nas i naše porodice uvedi blago u mjesec svoje milosti, otvori nam puteve prema njegovim blagodatima i primi od nas svako dobro koje u njemu učinimo. Ramazan šerif mubarek olsun“, navodi se u poruci.