Vijesti

GRADONAČELNIK MOSTARA KORDIĆ: NAKON TRI GODINE U MAJU PONOVNO KREĆE REDOVNA AVIO LINIJA ZAGREB-MOSTARMOSTAR, 22. MARTA (ONASA – Hina) – Redovita avio linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u maju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, saopćio je danas mostarski gradonačelnik. 
 “Ideja je da nam Zagreb, kao jedan od ozbiljnijih hubova, bude put ili vrata u svijet. U gradskome proračunu smo izdvojili iznos od milijun maraka (oko pola milijuna eura) za tu namjenu”, rekao je gradonačelnik Mario Kordić. 
Nedavno su u Mostaru o ponovnoj uspostavi zračnog prometa između hercegovačkog središta i Zagreba razgovarali predstavnici vlasti BiH i hrvatski potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. U razgovorima je sudjelovao i gradonačelnik Mostara. 
Kordić je, najavljujući obnavljanje linije, rekao kako je raspisan natječaj za odabir avio prijevoznika koji bi povezivao Zagreb i Mostar.
Pojasnio je kako bi ova linija trebala biti uspostavljena s početkom maja ove godine, a odvijala bi se dva puta tjedno. 
Od početka epidemije koronavirusa 2020. zračna luka u Mostaru nije se oporavila te nema nijednu redovitu liniju.
Preko ljeta charter letovi prevoze uglavnom hodočasnike za svjetski poznato katoličko hodočasničko mjesto Međugorje. 
U prva dva mjeseca ove godine kroz ovu zračnu luku prošlo je svega 35 putnika, a lokalni mediji ističu kako ta brojka još nije premašila broj od 60 zaposlenih.