Vijesti

BEOGRAD – DODIK: BIH JE ZA SRBE VELIKO MORANJE

BEOGRAD, 24. NOVEMBRA (ONASA-FoNet) – Smatram da je važno da predsjednik Srbije zna da je Republika Srpska ugrožena oduzimanjem nadležnosti, da osjećamo da je Bosna naše veliko moranje i ako se ne vrati na pozicije Dejtona i Ustava, ne vidimo razloga da dajemo doprinos antiustavnom putu BiH, poručio je danas predsjednik RS Milorad Dodik.
Dodik je rekao da će, poslije formiranja Vlade RS u prvoj nedjelji decembra, biti održana zajednička sjednice dvije vlade u Banjaluci.
Dogovorili smo nastavak saradnje, razumijemo da Srbija stoji iza Dejtonskog sporazuma, to je zemlja koja ne oklijeva da podrži teritorijalni intergitet BiH, rekao je Dodik.
Mi vjerujemo da Zapad želi da završi procese raspada Jugoslavije, vezano za situaciju na Kosovu, rekao je Dodik i dodao da je naivno misliti da se pitanja mogu rješavati na odvojeni način.
Mi stojimo iza našeg naroda na Kosovu i spremni smo da podržimo njihova prava, rekao je Dodik.
Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović istakla je da je na novoj poziciji, poslije izbora, očekuju veliki izazovi, ali ona želi da doprinese poboljšanju odnosa dvije države
Razgovarali smo o započetim projektima u kojima je Srbija investitor i koinvestitor, rekla je Cvijanović i dodala da je za BiH od strateškog intersa hidroelektrana Buk Bjela i aerodrom u Trebinju.