Vijesti

NA HUMU PODIGNUTA DRŽAVNA ZASTAVA: BOSNA I HERCEGOVINA ĆE OPSTATI


SARAJEVO, 25. NOVEMBRA (ONASA) – Obilježavanje 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne, javlja Anadolu Agency (AA).
Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Željko Komšić i Šefik Džaferović, predsjedavajući i član Predsjedništva BiH.
Džaferović je čestitao svim građanima BiH Dan državnosti sa željom da se što prije prevlada postojeća kriza.
– I da nastavimo da izgrađujemo Bosnu i Hercegovinu kao efikasnu i funkcionalnu državu i borimo se za ravnopravnost svih ljudi i naroda na cijeloj teritoriji BiH, bez obzira gdje ko živio. Bosna i Hercegovina je danas politički napadnuta od strane retrogradnih snaga koje ne poštuju vrijednosti ZAVNOBiH-a. Mi ćemo tu bitku dobiti. Bosna i Hercegovina će opstati, ona će nastaviti da funkcioniše kao normalna država u kojoj će se obavljati reforme – istakao je Džaferović za AA.
Siguran je da se samo bespotrebno gubi dragocjeno vrijeme.
“Trebamo se boriti da uklonimo sve oblike diskriminacije koji su nažalost prisutni u BiH, posebno kada su u pitanju povratnici, kada su u pitanju građani BiH koji ne pripadaju nijednom od konstitutivnih naroda”, dodao je Džaferović.

Power by

Download Free AZ | Free Wordpress Themes