Intervju

Posjeta komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadnog generala Christophera J Pettyja 03.12.2014.

 

KOMANDANT NATO ŠTABA SARAJEVO CHRISTOPHER J. PETTY POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 3. DECEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu komandanta NATO štaba Sarajevo, brigadnog generala Christophera J. Pettyja, kojeg je informirala o radu Agencije.
Direktorica Begović kazala je da je misija Agencije ONASA kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
General Petty obišao je poslovne prostorije Agencije i razgovarao sa uposlenicima.
“Osjeti se jako pozitivna energija kod radnika i snažna želja da se rade dobre stvari. Ovo je jedna istinski bitna vrijednost”, kazao je general Petty.
Govoreći o značaju nezavisnog novinarstva i postojanja nezavisne novinske agencije u današnjem bh. društvu, rekao je da je to od izuzetno velike važnosti.
“Prva stvar koju uništite, kada se pokušava uništiti sloboda, je sloboda štampe i sloboda izražavanja. To je tako uvijek bilo kroz historiju. Sa druge strane, nezavisni mediji nisu prijatni za lidere, jer ih drže odgovornim. Tako da su nezavisni mediji od izuzetno velike važnosti”, kazao je general Petty.
Christopher J. Petty preuzeo je 25. juna dužnost komandanta NATO štaba Sarajevo od brigadnog generala Merlea D. Harta. (kraj)