Intervju

Posjeta načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre 22.04.2014.

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO NAČELNIK OPĆINE KAKANJ NERMIN MANDRA

 

SARAJEVO, 22. APRILA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandru, kojeg je informisala o radu Agencije.
Generalna direktorica E. Begović kazala je da je misija Agencije ONASA kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentisanoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Tokom posjete, načelnik Mandra obišao je poslovne prostorije i razgovarao sa uposlenicima Agencije ONASA.
“Impresioniran sam radom, poslovnim ambijentom, urednošću radnog prostora i novinara. Uposlenici su ozbiljni i vedri, što me oduševljava. Dojmilo me je što se respektuje rukovodilac i što se osjeti da postoji harmonija”, rekao je načelnik Mandra.
Naglasio je da je skoro zaboravio na formulaciju nazavisnih medija, jer su se nekada svi takmičili da u naziv svog medija stave prefiks nezavisni, ali da se kroz uređivačku politiku moglo vidjeti suprotno.
“Kada se na našem medijskom nebu pojavi neko ko je, prije svega, ekonomski neovisan, onda možemo očekivati i da bude neovisan u svom radu, da može na pravi način uočavati i ono što jeste i što nije dobro. Ohrabrilo me ono što sam vidio danas u Agenciji ONASA da još postoje ljudi kojima je cilj informisati građane u BiH i šire o svemu, bez ulaska u analize i bavljenja istraživačkim novinarstvom”, istakao je načelnik Mandra.
Nermin Mandra izabran je za načelnika Općine Kakanj na lokalnim izborima, održanim u oktobru 2012. godine. (kraj)