Intervju

Posjeta načelnika Općine Grude Ljube Grizelja, 23.10.2013.

 

NAČELNIK OPĆINE GRUDE LJ. GRIZELJ ZA ONASU: SUTRA SA MINISTROM E. BIJEDIĆEM O RJEŠAVANJU PROMETNIH PROBLEMA U OPĆINI GRUDE

 

SARAJEVO, 23. OKTOBRA (ONASA) – Načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj izjavio je za Agenciju ONASA da će sutra u Sarajevu razgovarati sa federalnim ministrom prometa i komunikacija Enverom Bijedićem o rješavanju prometnih problema u općini Grude, odnosno izmještanju magistralne ceste M-6.
Načelnik Grizelj je pojasnio da magistralna cesta prolazi kroz središte Gruda, te da je njeno izmještanje neophodno prvenstveno zbog adekvatnijeg odvijanja teretnog prometa.
“S ministrom Bijedićem ću nastojati dogovoriti da u narednoj godini pokušamo izmjestiti tri kilometra magistralne ceste, te se nadam da ćemo za to pronaći rješenje”, rekao je načelnik Grizelj i dodao da je riječ o projektu vrijednom između dva i tri miliona KM.
Prema njegovim riječima, za projekat izmještanja magistralne ceste urađena je projektna dokumentacija, ali postoji problem u vezi imovinskih odnosa, te zatvaranja finansijske konstrukcije.
“Mi sami ne možemo zatvoriti finansijsku konstrukciju, ali to i nije područje odgovornosti lokalne zajednice. Kada je riječ o imovinskim odnosima, smatram da smo došli u fazu da resornom federalnom ministarstvu možemo ponuditi rješenje”, rekao je načelnik Grizelj.
Dodao je da je izmještanje magistralne ceste iz Gruda veoma značajan projekat, čija realizacija može doprinijeti dolasku novih investitora. (kraj)